Over ons

Over ons

eyco vertel

Waar het begon

Cor van Eijk is in 19.. Eyco gestart, hij heeft jaren lang samen met ze vader en broer verschillende soorten groent gekweekt. Cor zijn vader ging rustiger aan doen en zijn broer begon voor zich zelf. Cor heeft toen besloten om van groente over te stappen naar sierteelt producten.  Zoals Nerine en cyrtanthus, deze teelde hij voor de snijbloem en daarnaast veredelde hij verschillende eigen rassen.   

in 1995 is Cor ernaast  begonnen met de teelt van agapanthus. 

Hij is hiervan veel nieuwe soorten gaan ontwikkelen. Waar nu voor een groot gedeelte het eyco agapanthus assortiment uit bestaat. Veel van deze soorten  staan nu op meerdere plaatsen in de wereld te groeien en te bloeien. 

Eijco kweekt ze niet allemaal zelf, maar werkt samen met andere kwekers overal ter wereld die hun soorten kweken. 

Nog steeds heeft eyco nog verschillende veredeling projecten lopen. 

foto cor van eijk

En Verder

eyk-01-1
Commerciele agapanthus kwekerij nederland

In 2006 heeft cor er voor gekozen om de kwekerij in Nootdorp te verkopen. De zoon en dochter van cor, Danny en Bianca van Eijk hebben in 2007 er toen voor gekozen om een kwekerij in pijnacker aan de kopen voor de productie van agapanthus. 

Door de grote oppervlakte en moderne kas kunnen we hier hoogwaardige kwaliteit agapanthus voor op de vaas kweken voor een langere periode in het jaar. We kweken hier alleen agapanthus rassen uit ons eigen veredeld assortiment en hebben hier gekozen voor soorten waarbij de houdbaarheid van de gesneden agapanthus zeer goed is.  Hierdoor kunnen wij  zeer goede kwaliteit agapanthussen leveren. 

foto-portugal-1
Kwekerij Portugal

Ook vanuit de supermarktketens kwam veel vraag voor agapanthus in de boeketten lijnen. Vanuit de kwekerij in nederland konden we deze niet beleveren. Hierdoor is cor in 2010 een kwekerij begonnen in portugal.  De kwekerij is gelegen in het plaats quelfes niet ver van faro (stad). Hier kweken we Agapanthus, Kniphofia en Calla. 

 

DSCI0022
Brazilie

In 2006 is er een samenwerking gestart met Aad Jansen die woonachtig is in Brazilie. 

We zijn daar gestart om een project op te zetten voor straatkinderen. Het doel van het project is om kansarme kinderen een kans te geven om het vak van kweker te leren kennen. Er is in de bergen van Gravata begonnen met het kweken van Agapanthus in de open lucht (zonder kassen). Op deze manier konden Aad en zijn vrouw het straatkinderproject financieren, door middel van de lokale verkoop van de snijbloemen.